SL
SL EN HR

Naprave za hlajenje, mešanje in doziranje vode

Pomemben faktor kakovosti izdelkov v pekarski in slaščičarski proizvodnji.

Naprave za doziranje vode, ali tako imenovani dozatorji vode, omogočajo enostaven in higiensko varen način dodajanja vode v zames, direktno iz vodovodne napeljave.

V proizvodnji različnih pekarskih in slaščičarskih izdelkov, kjer temperatura vode igra bistveno vlogo pri razvoju testa, vpliva na potek mikrobioloških procesov ter oblikovanje strukture končnih izdelkov, uporabljamo naprave za doziranje vode z možnostjo izbire temperature dozirane vode.

V poletnih mesecih, ko z dodajanjem vode  direktno iz vodovoda,  za potrebe hladnih zamesov ne moremo zagotoviti dovolj nizkih temperatur, priporočamo uporabo naprav za hlajenje vode.

V praksi izbrano napravo za doziranje in mešanje vode, priključimo na vir vodovodne vode in izvor vroče ali pa izvor ohlajene vode. Glede na nastavljeno temperaturo doziranja, mešalna baterija zajema vodo iz obeh virov, ter jo meša v ustreznem razmerju.

Zahtevnejšim uporabnikom so na voljo dozatorji in mešalniki vode s tremi priključki na vir vode, kar omogoča sočasen priklop na:

  • vodovodno vodo
  • vročo vodo
  • ohlajeno vodo

Doziranje in mešanje vode je tako hitro učinkovito tudi v primeru velikega števila različnih receptur z velikim temperaturnim razponom.

Za industrijske uporabnike so namenjeni dozatorji in mešalniki vode z vmesniki za povezavo in komunikacijo z zunanjimi nadzornimi sistemi ter dozirno tehtalni sistemi za dovod in upravljanje surovin.

Dozator vode je pomemben del opreme tudi v najmanjši pekarski delavnici.

Ponudbo naprav za doziranje in hlajenje vode si lahko ogledate TUKAJ

Velika izbira naprav za doziranje in mešanje vode
Pretočne naprave za hlajenje vode