Dobro je vedeti
Bodite originalni s pomočjo tehnologije predtesta
Sodobni kupci so previdni pri nakupu hrane. Seznanjeni so s tveganji, ki jih prinaša uživanje hrane sumljivega porekla. Izogibajo se izdelkom s konzervansi in dodatki za izboljšanje senzoričnih lastnosti. Pekarne, ki želijo svojim kupcem ponuditi kakovostne in zdrave izdelke, ponovno ...
MONSUN tehnologija peke
MONSUN je veter, ki v poletnih mesecih piha z morja in celini prinaša vlažen zrak ter padavine, v zimskem času pa obrne smer. Alois Paul Lindner, ustanovitelj tovarne Debag, je leta 1936 pri konstruiranju nove peči, razvil energetsko varčen in za tiste čase revolucionaren način ...
Naprave za hlajenje, mešanje in doziranje vode
Pomemben faktor kakovosti izdelkov v pekarski in slaščičarski proizvodnji. Naprave za doziranje vode, ali tako imenovani dozatorji vode, omogočajo enostaven in higiensko varen način dodajanja vode v zames, direktno iz vodovodne napeljave. V proizvodnji različnih pekarskih in ...
Čistoča je pomembna
ODLIČNA HIGIENA v celotnem procesu proizvodnje živil Neustrezna higiena ne ogroža samo zdravja zaposlenih v proizvodnji in kupcev živilskih izdelkov, ampak ima tudi ekonomske posledice za podjetja. Higiena mora biti osnovno vodilo pri načrtovanju novih strojev in linij ter uvajanju ...
Profesionalni pekarski pladnji
Pladnji so pomemben del opreme v vsaki pekarni in slaščičarni, pa tudi v prodajalnah kruha ter gastronomiji in predstavljajo precej velik strošek. Standardni pladnji iz naše ponudbe, so izdelani iz aluminij-manganove legirane pločevine, debeline 1,5 mm ali 2,0 mm. Za posebne zahteve so ...