SL
SL EN HR

ENERGY MANAGER & ECO MULTI STEAM

Napredni tehnologiji za nadzor in upravljanje stroškov

Peka pekarskih izdelkov je s stališča porabe energije, izrazito potraten proces. Le približno 25% vložene energije se dejansko porabi za peko izdelkov v peči, preostalih 75% energije pa praktično odvedemo skozi dimnike v obliki:

  • odvečne pare, ki se ob zaparjenju ne porabi za vlaženje izdelkov v peči
  • opeke ali masnih izgub, ki znašajo od 12-20% glede na vrsto izdelka
  • vročih dimnih plinov pri pečeh, ki jih ogrevamo s klasičnimi gorivi, kot sta kurilno olje ali plin

Dodatne energetske izgube povzročajo tudi neposrečeni konstrukcijski elementi samih peči, neprimerni izolacijski materiali, slaba zmogljivost toplotnih izmenjevalcev, zastareli krmilni sistemi…

DOBRO-JE-ENERGIJA-SL-01

Pri izbiri peči sta ključna dva koraka:

  • Izbira sistema peke, ki tehnološko najbolj ustreza vašim izdelkom ter vašemu načinu dela
  • Izbira proizvajalca, ki nudi rešitve v okviru vaših pričakovanj in so ekološko ter stroškovno sprejemljive

Podjetje Wachtel, specializirani proizvajalec peči in hladilne tehnike za pekarne, sledi potrebam sodobnih pekarn in neprestano vlaga v razvoj in nadgradnjo sistemov za izboljšanje energetske učinkovitosti peke ter povratek energije. Vizija podjetja je, proizvajati funkcionalne in uporabniku prijazne naprave, ki dajejo zahtevano kakovost končnih izdelkov, pri tem pa so energetsko in ekološko sprejemljive.

Wachtel je pionir na področju gradnje robustnih in učinkovitih proizvodnih peči. Pekarne po vsem svetu že leta prisegajo na znamenito WACHTEL ICT, infra rdečo tehnologijo peke s keramičnimi oblogami, o kateri si več lahko preberete TUKAJ.

DOBRO-JE-ENERGIJA-SL-02

Leta izkušenj in odlično poznavanje procesov peke, so vodila v razvoj naprednih sistemov za spremljanje porabe energentov ter inteligentno upravljanje peke na način, ki omogoča varčevanje z viri:

ECO MULTI STEAM, patentirani sistem vračanja odvečne pare nazaj v peč.

Volumen povratne pare nastavimo individualno, za vsak program peke. Pri tem porabo vhodne vode za zaparjenje, lahko zmanjšamo za do 30%. Poleg vode, pri tem prihranimo tudi ekvivalent energije za uparjanje.

ENERGY MANAGER, inteligenten sistem za beleženje porabe vode in energentov v skladu s standardi ISO 50001, za pomoč pri načrtovanju stroškov in optimiziranju proizvodnje. Informacije o trenutni in pretekli porabi vode, elektrike, plina ali kurilnega olja, lahko spremljate na ekranu upravljalne enote peči,  IQ TOUCH.

Sistem ENERGY MANAGER na osnovi zbranih podatkov in zgodovine poteka peke, izračunava predvideno prihodnjo porabo ter stroške in predlaga možno optimizacijo.

Varčujmo z naravnimi viri in zaščitimo okolje!

DOBRO-JE-ENERGIJA-SL-05
DOBRO-JE-ENERGIJA-SL-03