SL
SL EN HR

Diostart® wheat soft

Edinstvena kombinacija različnih sojev mlečnokislinskih bakterij, ustvarja mehko in elestično sredico tudi v primeru večjih doziranj predtesta.

  • Dobava:  sveža kultura, pakirano
  • Enota pakiranja: kvader, 0,5 kg
  • 100% organsko, vegansko, košer in brez GSO
  • Možnost izdelave ‘clean label’ izdelkov, brez umetnih sestavin

Primerna za pripravo kislega testa za izdelke, kjer je zaželjena mehka in elastična sredica: toast, štručke za sendviče, hamburgerje, pekarsko pecivo.

Zaradi zelo blage arome kislega testa, ki ga ustvarijo mikroorganizmi kulture DIOStart® wheat soft, lahko v zaključni zames doziramo večje količine predtesta, kar ugodno vpliva na trajanje svežine izdelkov.

Učinki pšeničnega kislega s kulturo DIOStart® wheat soft:

  • blago aromatičen okus
  • primerna za pripravo testa z dolgim procesom fermentacije
  • okusno pekovsko pecivo
  • novi, inovativni izdelki
  • izdelki z mehko, elastično sredico (“soft”)
  • količina dodanega kislega testa se lahko poveča do 25% (na osnovi moke)
  • odlično kombiniranje z drugimi metodami (AromaStück® predtesto)
  • manjša poraba  pripravljenih mešanic in izboljševalcev

Napotki za pripravo kislega testa s starter kulturo DIOStart® wheat soft:

  • 100 delov pšenične moke
  • 100 – 120 delov vode
  • 0.25 do 1 del DIOStart® wheat soft  (glede na velikost šarže in izbrano napravo).
  • Temperatura vodenja procesa: 30°C
  • Čas trajanje fermentacije: 18 ur

Rok uporabe zrelega kislega testa: do 24 ur pri temperaturi +12°C. Pri procesih s skupno maso predtesta manj kot 50 kg, priporočamo povečanje količine starterja DIOStart® wheat soft na 2%.

POMEMBNO! Temperatura fermentacije naj bo ves čas konstantna.

Diostart® wheat soft

IZD-PEKARNA-STARTER-W-soft-SL-00-naslovna
IZD-PEKARNA-STARTER-W-soft-SL-01

Primer izdelka:

Tri vrste toasta iz bele pšenične moke z dodatkom DIOStart® soft kislega testa in AromaStück® predtesta:

1. Dodatek: DIOStart® wheat soft pšenično kislo testo in AromaStück® predtesto iz pšenične durum moke Semolina
2. Dodatek: DIOStart® wheat soft pšenično kislo testo in AromaStück® predtesto iz ržene moke
3. Dodatek: DIOStart® wheat soft pšenično kislo testo, brez AromaStück® predtesta

DIOStart® starter kulture,  za zanesljivo vodenje procesov in ponovljive rezultate.

IZD-PEKARNA-STARTER-W-SOFT-SL-02

Imate vprašanje?



 *Strinjam se, da podjetje Uršič d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila ursic@ursic.si