Namizna naprava za čokoladiranje E220
3 v 1 – čokoladiranje, kalupiranje in temperiranje čokolade
Lastnosti:
- Naprava je izdelana iz nerjavečega jekla
- Celoten proces oblivanja spremljamo skozi zastekljen pokro
- Vsi deli, ki pridejo v stik s čokolado, se lahko brez posebnih orodij odstranijo in zamenjajo v nekaj minutah
- Zalogovnik za taljenje/temperiranje čokolade služi kot zalogovnik za že pripravljeno tekočo čokolado pri konstantni temperaturi, lahko pa v njem čokolado tudi talimo in temperiramo
- Temperaturo nastavimo in nadzorujemo s pomočjo termostata
- Oblivanje izdelkov z zgornje, s spodnje strani ali popolno oblivanje izdelkov
- Možnost temperiranja čokolade
- Nastavljiva hitrost potovanja traku: 0,7 – 1,7 m/min
- Dvojna čokoladna zavesa
- Standardno vključena 1 m dolga izhodna miza (opcija 2m, 3m)
- Kompaktna izvedba narejena iz nerjavečega jekla
Princip delovanja:
- 1. Izdelke položimo na vhodno mizo.
- 2. Izdelki potujejo z mrežnim transporterjem, pod dvojno zaveso tekoče čokolade.
- 3. Ventilator, z nastavljivo močjo in smerjo pihanja, zagotovi ustrezno količino čokolade na izdelku
- 4. Sledi faza vibracije, za odstranjevanje mehurčkov zraka in »čokoladnega krila«.
- 5. Strgalo z gornje strani poskrbi za sijaj in ustrezen končen izgled izdelka.
- 6. Izhod izdelkov na izhodno mizo ali v hladilni tunel.
Temperatura čokolade je ves čas nadzorovana s termostatom.
Tehnični podatki:
- Zunanje dimenzije (š x g x v): 910 x 630 x 700 mm
- Mrežni transporter: širina: 220 mm
- Izhodna miza: dolžina: 1, 2 ali 3 m, širina: 260 mm
- Volumen zalogovnika: 20 l
- El. priključek: 110-240 V; 50/60 Hz; 1.4 kW
- Materiali: celotna naprava je izdelana iz nerjavečega jekla in plastike (POM)
Dodatki:
- različne dolžine izhodne mize (standard 1 m, opcija: 2m, 3m)
- hladilni tunel
- modul za vlivanje čokolade (priprava pralin)
- zalogovnik za taljenje/temperiranje čokolade

Namizna naprava za čokoladiranje E220
