SL
SL EN HR

Spiralni mešalci za testo

Za zames različnih vrst kvašenega testa za bele pšenične, mešane in ržene kruhe ter pekovsko pecivo, pa tudi baguette, ciabatto, toast, testo za pizzo, sadne kruhe in podobne izdelke.

Primerni za uporabo v majhnih, srednje velikih in industrijskih pekarnah in slaščičarnah, obratih za pripravo gotovih jedi,  hotelskih kuhinjah, B&B penzionih, na turističnih kmetijah, za catering,..

Precizna izdelava mešalne spirale in kotla, v povezavi z ustrezno dimenzioniranim pogonom, omogočajo optimalni  razvoj testa, odlično vpijanje vode, brez pregrevanja in nepotrebnih mehanskih obremenitev testa.

Standardne izvedbe z dvema hitrostma mešanja:

  • prva hitrost: pri nižjih obratih,  za nežno homogenizacijo surovin
  • druga hitrost: pri višjih obratih, za gnetenje in razvoj testa

Na voljo različne velikosti, izvedbe in opcije za izbiro stroja, ki ustreza individualnim zahtevam uporabnika in se vključuje v delovno okolje.

Različne možnosti uporabniku prijaznega upravljanja:

DIOSNA i-TIMER regulacija, za nastavitev časa mešanja na osnovi časa, ter avtomatski  preklop iz prve hitrosti mešanja v drugo.

DIOSNA DATA MEMORY CS03, s folijsko tipkovnico ter ekranom za prikaz besedila in števil, z možnostjo shranjevanja do 99 receptur mešanja. Z ozirom na zahteve posamezne vrste testa, recepture lahko programiramo v stopnjah ali korakih (do 5 korakov). V posameznih korakih neodvisno nastavljamo čase in hitrosti mešanja ter druge funkcije, v skladu z izvedbo mešalca.

DIOSNA SPS računalniška regulacija z barvnim ekranom na dotik, za posebne zahteve ter industrijo.

Programiramo lahko do 40 receptur, vsako recepturo mešanja oziroma program, lahko razdelimo na do 40 korakov. V vsakem koraku izbiramo funkcijo procesa mešanja, glede na izvedbo mešalca in vključene opcije: poleg izbire hitrosti, določamo smer vrtenja, dviganje ali spuščanje orodja, prekinjamo mešanje za ročni dodatek surovin ali pa dajemo signale povezanim napravam (dozator vode, druga naprava za doziranje surovin, proizvodna linija,..)

Frekvenčni pretvorniki:

  • za pogon orodja in kotla, v povezavi s CS03 ali SPS upravljanjem stroja
  • za industrijske uporabnike in laboratorije

Možnost poljubne in neodvisne nastavitve obratov mešalnega orodja in kotla, za prilagoditev mešalnih pogojev različnim vrstam testa in večjo učinkovitost.

Nadzor in upravljanje mešanja na osnovi temperature ali energije mešanja, v povezavi s CS03 ali SPS upravljanjem stroja.

Elektronske komponente in sistemi za komunikacijo z drugimi napravami (dozirni sistemi) ali integracijo v nadrejeni procesni nadzor.

Posebne izvedbe in dodatne naprave, glede na delovno okolje.