SL
SL EN HR

Konvekcijske pekarske peči

Konvekcijske peči se uporabljajo za peko peciva, kruha, slaščičarskih izdelkov in piškotov, v pekarnah, slaščičarnah, restavracijah in kuhinjah ter v trgovinah, za dopeko polpečenih ali zamrznjenih izdelkov. Peka temelji na principu kroženja vročega zraka in pare v pečni komori.

Standardno se para  dodaja z razprševanjem vodnih kapljic, ki se zaradi visoke temperature v pečni komori uparijo. Peč je lahko opremljena tudi z avtomatskim uparjalnikom. V tem primeru dodajamo  v pečno komoro dodajamo že pripravljeno paro, zato temperatura v tem času ne pade. To je zelo pomembno pri peki vzhajanih in zamrznjenih izdelkov.

Na voljo so različni modeli, za pladnje dimenzije  600 x 400 mm, 350 x 440 mm ali 600 x 800 mm. Od najmanjšega za 3 pladnje, do dvojnega modela Dila Dual, za 15 pladnjev.

Različne možnosti dodatne opreme:

Ventilacijska napa, za odvajanje odvečne pare iz peči. Napa posrka paro ob odpiranju vrat. S tem preprečimo nevarnost opeklin.

Kondenzacijska napa, v primeru, da nimate možnosti odvoda pare iz prostora (cev, odprtina, zračnik..). V tem primeru se para v kondenzatorju pretvori v vodo (kondenzat), ki ga enostavno vodimo v odtok.

Podstavek za peč, z nosilci za odlaganja pladnjev.

Vzhajalna komora, z nosilci za pladnje, ki je nameščena pod pečno komoro.

MAN ročno upravljanje, s termostatom za nastavitev temperature peke, ure, za nastavitev časa peke ter gumbom za ročno dodajanje pare.

PRO avtomatsko upravljanje, z možnostjo nastavitve in shranjevanja 99 programov peke. V vsakem programu peke lahko določite več korakov peke. Vsakemu določite temperaturo, čas in količino pare. Peč je opremljena z vhodom za USB, za kopiranje in nameščanje programov peke.

TOUCH računalniško upravljanje, z ekranom na dotik

FilialNet program za povezovanje peči na različnih lokacijah, v mrežo, za nadzor ter upravljanje, na daljavo. Do vsake peči lahko, v vsakem trenutku, preko osebnega računalnika ali tablice, dostopate na daljavo. Nameščate, kopirate programe peke, pregledujete porabo energijo, obratovanje…

Sistem za upravljanje in zmanjševanje obremenitvenih konic, v skupini peči. Na ta način lahko zmanjšamo stroške porabe elektrike.

Avtomatsko čiščenje peči e.CLEAN SYSTEM®. Omogoča do 30 ciklov pranja brez novega polnjenja čistilnega sredstva. Bio razgradljivo tekoče čistilno sredstvo enostavno nalijete v poseben zalogovnik, ki je integriran v pečni  postaji. Program pranja je avtomatski in ga lahko aktivirate v želenem terminu, npr, ponoči.