SL
SL HR

Diostart Wheat fruit

Sveža pšenična starter kultura za dobro tvorbo plina in prijetno sadno aromatično noto.

Na osnovi selekcioniranih sojev izbranih mlečno kislinskih bakterij.

  • Dobava: sveža kultura, pakirano
  • Enota pakiranja: kvader, 0,5 kg
  • 100% organsko, vegansko, košer in brez GSO
  • Možnost izdelave ‘clean label’ izdelkov, brez umetnih sestavin

Primerna za pripravo kislega testa iz pšenične moke.

Sestava mlečnokislinske kulture DIOStart wheat fruit, odlično dopolnjuje delovanje kvasa in pripomore k oblikovanju volumna.

Učinki pšeničnega kislega testa na osnovi DIOStart Wheat fruit starter kulture:

  • Odlična tvorba plina
  • Uravnotežen okus z blago sadno noto
  • Za pripravo aromatičnega pekarskega peciva (napr. ciabatta)
  • Podaljšana svežina izdelkov
  • Manjša poraba  pripravljenih mešanic in izboljševalcev

Napotki za pripravo kislega testa s starter kulturo DIOStart wheat fruit

  • 100 delov pšenične moke (Tip 550 ali 812)
  • 100 – 120 delov vode
  • 0.25 do 1 del DIOStart wheat fruit (glede na velikost šarže in izbrano napravo).
  • Temperatura vodenja procesa: 28-30°C
  • Čas trajanje fermentacije: 18 ur

Rok trajanja zrelega kislega testa: do 24 ur brez hlajenja, 48 s hlajenjem pri temperaturi pod 10°C. Pri procesih s skupno maso predtesta manj kot 50 kg, priporočamo povečanje količine starterja DIOStart wheat fruit na 2%.

POMEMBNO! Temperatura fermentacije naj bo ves čas konstantna.

DIOStart starter kulture za zanesljivo vodenje procesa in ponovljive rezultate.

Spiralni mešalci s fiksnim kotlom

IZD-PEKARNA-STARTER-W-fruit-SL-00-naslovna
IZD-PEKARNA-STARTER-W-fruit-SL-01

Imate vprašanje?



 *Strinjam se, da podjetje Uršič d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila ursic@ursic.si