SL
SL EN HR

DIOStart® spelt

Iz selekcioniranih sojev izbranih mlečno kislinskih bakterij.

  • Dobava: sveža kultura, pakirano
  • Enota pakiranja: kvader, 0,5 kg
  • 100% organsko, vegansko, košer in brez GSO
  • Možnost izdelave ‘clean label’ izdelkov, brez umetnih sestavin
  • Primerna  za pripravo kislega testa iz pirine moke različnih meljav

Učinki pirinega kislega testa na osnovi DIOStart® spelt starter kulture:

  • zanesljivo zakisanje in dobra tvorba plina
  • prijetno izražena aroma pire
  • mehkejša sredica zaradi zakasnele retrogradacije škroba
  • naravna zaščita zaradi zakisanja in s tem zaviranje delovanja mikrobioloških kvarljivcev
  • možen dodatek pirinega kislega testa do 15% (na bazi moke)
  • manjšo uporaba gotovih mešanic in izboljševalcev

Napotki za pripravo kislega testa s starter kulturo DIOStart® spelt:

  • 100 delov pirine moke
  • 100 – 120 delov vode
  • 0.25 do 1 del DIOStart® spelt (glede na velikost šarže in izbrano napravo)
  • Temperatura vodenja procesa: 28-30°C
  • Čas trajanje fermentacije: 16 ur

Rok trajanja zrelega kislega testa: do 24 ur brez hlajenja, 48 s hlajenjem pri temperaturi pod +10°C. Pri procesih s skupno maso predtesta manj kot 50 kg, priporočamo povečanje količine starterja DIOStart® spelt na 2%.

POMEMBNO! Temperatura fermentacije naj bo ves čas konstantna.

DIOStart® kulture za zanesljivo vodenje procesa in ponovljive rezultate.

DIOStart® spelt

IZD-PEKARNA-STARTER-SPELT-SL-00-naslovna

Imate vprašanje?



 *Strinjam se, da podjetje Uršič d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila ursic@ursic.si