SL
SL HR

Diostart AROMA

Naravni encimski starter na osnovi pšenične moke, za pripravo predtesta s tehnologijo AromaStück®.

  • Dobavljamo v prašnati obliki, pakirano v vreče
  • Enota pakiranja: 15 kg
  • 100% organsko, vegansko, košer in brez GSO
  • Možnost izdelave ‘clean label’ izdelkov, brez umetnih sestavin
  • Primeren za pripravo predtesta na osnovi termične obdelave zmesi različnih mlevskih izdelkov in semen v vodi, s postopkom AromaStück®

Za pripravo zmesi lahko uporabimo najkvalitetnejše surovine po lastni izbiri, z znanim poreklom, ki so popolnoma v skladu z našim okusom in prepričanjem: različne pšenične zdrobe (npr. Semolina), rženo moko in različne drobljence na osnovi ržene moke, proso,  ovsene kosmiče, različna druga nekrušna žita in celo stročnice ter njihove moke in drobljence, najrazličnejša semena, ki jih običajno dodajamo v zames za krušne izdelke (laneno, sončnično, sezam…).

Mlevske izdelke s semeni (suha snov) mešamo z vodo v razmerju: suha snov:voda = 100 : 200-300 (TA = 300-400).

Pri določanju razmerja sestavin suhe mešanice, upoštevamo stopnjo meljave ter sposobnost in tendenco vpijanja vode.

Učinki uporabe DIOStart AromaStück® tehnologije v pekarstvu:

  • Oblikovanje raznolikih okusov
  • Boljša vezava vode
  • Podaljšana svežina in sočnost izdelkov
  • Naravna sladkost zaradi tvorbe maltoze
  • Vpliv na porjavenje, zato temperaturo peke lahko znižamo
  • Večji volumen končnih izdelkov
  • Manjša poraba gotovih mešanic in izboljševalcev

Opis postopka AromaStück®:

  • V napravo za pripravo predtesta (aroma fermentor) doziramo vodo po recepturi za izbrano sestavo aroma predtesta
  • Suhi mešanici mlevskih izdelkov in semen  dodamo  starter  DIOStart aroma, ter pripravljeno zmes dodamo v fermentor
  • Zaženemo napravo in zmes segrevamo pri 65°C približno 3 ure
  • V primeru velikih semen, zelo grobih drobljencev ali celega zrnja priporočamo, da po 3 urah obdelave pri 65°C, maso obdelujemo dodatnih 15 minut,  pri temperaturi 85°C
  • Randma (TA) pri obdelavi grobih mešanic naj bo 400
  • AromaStück® predtesto po zaključku procesa ohladimo na temperaturo pod +8°C, pri kateri ostane uporabno do 48 ur

DIOStart aroma

TEHNOL-predtesto-SL-18-surovine-aroma
IZD-PEKARNA-STARTER-AROMA-SL-01-vrečka
TEHNOL-Predtesto-SL-15-aroma-surovine
TEHNOL-Predtesto-SL-16-aroma-surovine
TEHNOL-Predtesto-SL-17-aroma-surovine

Smernice za doziranje AromaStück® predtesta v zames:

Izdelek  Dodatek (moka/moka)
Pekovsko pecivo 3 – 12 %
Beli kruh, baget 10 – 15 %
Mešani pšenični kruh 8 – 12 %
Rženi in mešani rženi kruh 6 – 10 %
Integralni rženi kruh, z drobljenci 10 – 20 %

Tabela: Navedene vrednosti so priporočila. Količina dodatka se nanaša na razmerje moka/moka in je odvisna od uporabljenih surovin ter individualnih zahtev glede profila okusa in arome izdelkov.

Primer priprave predtesta na osnovi ržene moke s startrejem DIOStart aroma:

Osnovna receptura  Primer zamesa
1 del ržene moke 33 kg ržene moke
2 dela vode (TA 300) 66 kg vode
0.02 dela DIOStart aroma
(glede na suho snov)
0.66 kg DIOStart aroma

AromaStück® predtesto z rženo moko, praktično nima meja uporabe. Uporabniki po svetu ga dodajajo tudi v testo za masleno pecivo, kvašeno listnato testo ali pa v testo za običajno pšenično pecivo in kruh, za izboljšanje sočnosti, svežine in intenziviranje okusa. Priporočamo, da preizkusite izdelke z dodatkom AromaStück® predtesta in ugotovili boste, da so enkratnega okusa in teksture.

DIOStart aroma, za ustvarjanje vaših individualnih receptur.

TEHNOL-predtesto-SL-21
TEHNOL-predtesto-SL-22
TEHNOL-predtesto-SL-24-aroma-struca-bela
TEHNOL-predtesto-SL-22

Imate vprašanje?



 *Strinjam se, da podjetje Uršič d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila ursic@ursic.si