Ursic logo NOVI OBREZAN

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

DELOVNI ČAS: 
pon-pet 8:00-16:00
SERVIS gsm:
+386 (0) 41 774 827

 

Inovativne tehnologije hlajenja v pekarstvu

COOL RISING je sodoben postopek zadržane in kontrolirane hladna fermentacija izdelkov, ki omogoča  manj nočnega dela, boljšo kvaliteto končnega izdelka.

Izdelki so ves dan (15 ur) pripravljeni za peko. V vsakem trenutku dneva, jih lahko vzamete iz komore in  pečete. Dodatna fermentacija pred peko, ni potrebna. Spečemo toliko kot prodamo. Izdelki nam ne ostajajo na policah.

Kvašeno pecivo ali manjše kruhe lahko pripravimo čez dan, v komori za vodenje fermentacije COOL RISING, jih pustimo čez noč. Naslednji dan, jih lahko kadarkoli vzamemo iz komore in pečemo.

Ker med procesom izdelki ne zamrzujejo, pri tem prihranimo pri stroških  energije.

Regulirano ohlajanje in vlaženje v komori preprečuje izsuševanje izdelkov, encimi in kvas v testu pa ostajajo aktivni, da se lahko v izdelku razvije več aromatičnih snovi in posledično bolj aromatičen okus.

Prednosti za izdelke:

  • Več okusa in boljša hrustljavost izdelkov, daljša svežina izdelkov
  • Stalna razpoložljivost peko
  • Povečana produktivnosti - krajši čas priprave in peke peciva na prodajnem mestu, ker ni potrebna dodatna fermentacija
  • Manjši strošek investicije - COOL RISING fermentacija in ohlajevanje se dogajata v isti celici
  • Brez izsuševanja izdelkov
  • Vlaženje s svežo vodo Sveža voda se razpršuje direktno na grelni element. Ni stoječe vode - izključimo kontaminacijo. 
  • Brez globokega zamrzovanja . COOL RISING deluje v področju pozitivnih temperatur. Zaradi tega lahko med ohlajevanjem dodajamo vlago, kar pozitivno vpliva na izdelke. Encimi ostajajo aktivni in katalizirajo procese v testu, kar izboljša aromo.  
  • Brez izsuševanja izdelkov

 


COOL RISING
omogoča direktno peko vzhajanih in ohlajenih (+3°C) izdelkov. Dodatno vzhajanje pred peko, ni potrebno. Zaradi minimalnih temperaturnih razlik med sredino in površino izdelka, preprečimo sušenje izdelka in formiranje skorjice na površini. Kontrolirano hlajenje in fermentacija, se odvijata v isti celici.

Na ta način so izdelki, ves dan pripravljeni za peko (do 15 ur). Kvaliteta in svežina pečenih izdelkov ostajata med skladiščenjem konstantni. Ohlajeni izdelki, ki jih pečemo direktno, brez dodatnega vzhajanja, imajo boljšo aromo, podaljšano svežino, ves dan. 

COOL RISING PLUS je tehnologija hlajenja in vzhajanja v isti celici, na posebnih pladnjih, ki služijo tudi za transport. Procesa hlajenja in fermentacije se odvijata avtomatsko, V trenutku, ko dosežemo odgovarjajočo središčno temperaturo izdelka, se avtomatsko vključi funkcija za skladiščenje. Na ta način prihranite čas, prostor in stroške.  

cool rising

Po oblikovanju, izdelke prenesemo v enoto s funkcijo COOL RISING. Avtomatsko, po programu, se hladijo in kasneje fermentirajo.  Zahvaljujoč minimalnim temperaturnim razlikam med površino in sredico, se izdelki ne izsušujejo, na njih se ne formira skorjica.   

Visoko efektiven uparjalni avtomat - vlaženje s svežo vodo

Sveža voda se razpršuje direktno na grelni element. Ni stoječe vode - izključimo kontaminacijo. COOL RISING deluje v pozitivnem temperaturnem režimu, kar omogoča vlaženje izdelkov v fazi hlajenja.     

Enakomeren pretok zraka - enaki izdelki, brez izjeme

Velik pretok zraka, z majhno hitrostjo cirkulacije, omogoča optimalno atmosfero hlajenja, brez izsuševanja izdelkov.

Brez globokega zamrzovanja

Vemo, da v fazi zamrzovanja vzhajanih izdelkov, ne moremo izključiti zmanjšanja volumna izdelkov. COOL RISING deluje v področju pozitivnih temperatur. Zaradi tega lahko med ohlajevanjem dodajamo vlago, kar pozitivno vpliva na izdelke. Encimi ostajajo aktivni in katalizirajo procese v testu, kar izboljša aromo.

Manjši strošek investicije  

COOL RISING, hlajenje in fermentacija se odvijata v isti celici.

Več o COOL RISING tehnologiji:

pdf logo

Več o Wachtel hladilni tehniki si lahko preberete v prospektu ali preberete TUKAJ

BODITE ORIGINALNI

Kruh je bil v naših  krajih vselej dobrina, ki je predstavljala blagostanje.

PREBERI VEČ >

PROFESIONALNI PEKARSKI PLADNJI

Pladnji so pomemben del opreme v vsaki pekarski in slaščičarski delavnici, prodajalni kruha in še posebej v vsaki industrijski pekarni...

PREBERI VEČ >

ČISTOČA JE POMEMBNA

ODLIČNA HIGIENA v celotnem procesu proizvodnje živil. 

Neustrezna higiena ne ogroža samo zdravja zaposlenih v proizvodnji in kupcev

PREBERI VEČ >