Ursic logo NOVI OBREZAN

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

 

Izjemen sistem prenosa toplote za etažne peči in peči na vozičke

ict tehnology 1

S tem, ko obložite določene notranje površine peči s posebno keramiko, lahko dosežete popoln prenos toplote.
Spekter sevanja,  posebej razvite keramike, ima maksimalno moč, v specifičnem območju infrardečih valovnih dolžinah (3-6 μm), kar omogoča optimizacijo običajnega toplotnega sevanja v pečni komori.
Rezultat: infrardeče sevanje, določene valovne dolžine, ki je popolnoma prilagojeno pekarskim izdelkom, lahko hitreje prodre skozi površino testa v sredino izdelka, zaradi česar hitreje dosežemo želeno središčno temperaturo.

Učinki:

  • Hitrejša denaturacija beljakovin - več proste vode se veže
  • Hitrejša zaklejitev škroba, formiranje fine, elastične sredice
  • Vezava večje količine vode
  • Struktura testa se prej formira
  • Manjše izgube pri peki
  • Podaljšana svežina izdelkov

Najboljša strategija za velike prednosti pri stroških in času:

  • Večji izkoristek energije, za učinkovitejši prenos toplote, kar pomeni prihranek energije od 10 do 45% v primerjavi s tradicionalno peko (odvisno od vrste izdelkov in načina peke)
  • Manjše izgube pri peki - večja teža končnih, pečenih izdelkov in manjša poraba surovin / moke
  • Hitreje dosežemo želeno temperaturo sredice in hitrejše je segrevanje surovega testa, na temperaturo peke

Najboljši recept za več arome in okusa:

  • Več svežine: sočna, mehka sredica, podaljšana svežina izdelkov
  • Večji volumen: do 10% večji volumen, v primerjavi s klasično peko
  • Edinstvena kakovost izdelkov: enakomernost por, tudi na robovih izdelka, in hrustljava a hkrati mehka, lepo porjavela skorja


Opcija ICT možna za: 
Infra, Columbus

Pecite z WACHTEL ICT tehnologijo in dajte vašim vrhunskim izdelkom le najboljše!

ict tehnology logo

BODITE ORIGINALNI

Uporabo predtesta lahko primerjamo s podaljšanim zorenjem, kot ga ima veliko število žlahtnih jedi in pijač, npr. sir, šunka, vino, viski, pivo,…

PREBERI VEČ >

PROFESIONALNI PEKARSKI PLADNJI

Pladnji so pomemben del opreme v vsaki pekarski in slaščičarski delavnici, prodajalni kruha in še posebej v vsaki industrijski pekarni...

PREBERI VEČ >

ČISTOČA JE POMEMBNA

OPTIMALNA HIGIENA, od samega začetka do konca proizvodnje

Optimalna higiena je osnovni pogoj v vseh tehnoloških, pekovskih procesih. Smernice in predpisi so v zadnjih letih postali zelo strogi.

PREBERI VEČ >