80 let tehnologije, ki je spremenila svet...
Vse samo na vroči zrak? Revolucionarni pečni sistem, ki zbuja začudenje!
Že ustanovitelj tovarne DEBAG, Alois Paul Linder, je leta 1936 vedel, da bo v prihodnosti energija v pekarstvu igrala pomembno vlogo. Zaradi tega je razvil tehnologijo peke, ki bazira na rednem menjavanju gibanja vročega zraka, ki ga prisilno ogrevamo v kurišču. Ta posebna tehnologija, ki je edinstvena še danes, se je skozi obdobja izpopolnjevala. Vse z namenom, zagotoviti še manjšo porabo energije ter višjo dodano vrednost v pekarni.
Skrivnost MONSUN tehnologije je v metodi ogrevanja in gibanja vročega zraka v peči. To zagotavlja hitro formiranje skorje, kar vpliva na boljši okus in kvaliteto izdelka. V primerjavi z etažnimi pečmi in radiacijsko toploto, tu ne ogrevamo etažnih plošč, ampak zrak v etaži. Dva ventilatorja za kroženje zraka, v grelnem registru, redno menjavata smer vrtenja in s tem smer gibanja zraka okoli izdelkov. Visoka kvaliteta peke je posledica majhne hitrosti pretoka zraka (ca 30% hitrosti pretoka zraka, v standardnih rotacijskih pečeh), enake zgornje in spodnje toplote ter fleksibilne regulacije temperature. Vse to ob večji kapaciteti peke ter manjši porabi energije.
»Monsun« je sicer tropski veter. Monsun tehnologija je osnovana na podobnem sistemu:
- redna menjava smeri pretoka toplega zraka v peči
- zrak služi kot medij za prenos energije & vlage za peko
.
Visoka efektivnost peke, pri vseh tipih peči:
Etažne peči |
Peči z vozički |
Peči za prodajna mesta |
|
|
|
- majhna poraba energije – ni dodatnega segrevanja materiala - priključna moč samo 38 kW - peči: Monsun 573/672/1344, SM
|
- majhna poraba prostora - voziček miruje, zrak se giba in menja smer gibanja - hitrost pretoka zraka (2,5km/h) - peči: Monsun S4, S5, TWIN, SM
|
- enak sistem peke kot v pekarni - neprekinjena MONSUN - veriga kvalitete peke - Monsun MINI
|
Prednosti peči tipa Monsun
- Proizvodne peči na majhnem tlorisnem prostoru
Gibajoča pečna atmosfera dovoljuje kompaktno konstrukcijo, tudi peči za peko na vozičkih s pladnji.
- Maksimalna izraba pečne površine
Konvekcijski prenos toplote pomeni bolj intenziven prenos energije na izdelke in zato večjo izkoriščenost pečnega prostora.
- Manjša poraba energije
Toplota se prenaša direktno na izdelek kar omogoča majhno priključno moč naprave.
- Aktivno varovanje okolja
Majhna energetska poraba DEBAG MONSUN peči, pomeni varčevanje z naravnimi viri. Vaš doprinos k varovanju okolja je lahko hkrati tudi vaša pozitivna javna podoba.