Ursic logo NOVI OBREZAN

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

DELOVNI ČAS: 
pon-pet 8:00-16:00
SERVIS gsm:
+386 (0) 41 774 827

 

 Sveža starter kultura na osnovi pšenične moke, za blago aromatične izdelke z nežno in mehko sredico.

DIO soft

soft

Edinstvena kombinacija različnih sojev mlečnokislinskih bakterij, ustvarja mehko in elestično sredico tudi v primeru večjih doziranj predtesta.

Dobava:  sveža kultura, pakirano.
Enota pakiranja: kvader, 0,5 kg.

100% organsko, vegansko, košer in brez GSO.
Možnost izdelave 'clean label' izdelkov, brez umetnih sestavin.

Primerna za pripravo kislega testa za izdelke, kjer je zaželjena mehka in elastična sredica: toast, štručke za sendviče, hamburgerje, pekarsko pecivo.

Zaradi zelo blage arome kislega testa, ki ga ustvarijo mikroorganizmi kulture DIOStart wheat soft, lahko v  zaključni zames doziramo večje količine predtesta, kar ugodno vpliva na trajanje svežine izdelkov.

Učinki pšeničnega kislega s kulturo DIOStart wheat soft:

  • blago aromatičen okus
  • primerna za pripravo testa z dolgim procesom fermentacije
  • okusno pekovsko pecivo
  • novi, inovativni izdelki
  • izdelki z mehko, elastično sredico ("soft") 
  • količina dodanega kislega testa se lahko poveča do 25% (na osnovi moke)
  • odlično kombiniranje z drugimi metodami (AromaStück® predtesto)
  • manjša poraba  pripravljenih mešanic in izboljševalcev.

 

soft izd

Napotki za pripravo kislega testa s starter kulturo DIOStart wheat soft:

- 100 delov pšenične moke 
- 100 - 120 delov vode
- 0.25 do 1 del DIOStart wheat soft  (glede na velikost šarže in izbrano napravo).

- Temperatura vodenja procesa: 30°C
- Čas trajanje fermentacije:        18 ur

Rok uporabe zrelega kislega testa: do 24 ur pri temperaturi +12°C.

Pri procesih s skupno maso predtesta manj kot 50 kg, priporočamo povečanje količine starterja DIOStart wheat soft na 2%.

POMEMBNO! Temperatura fermentacije naj bo ves čas konstantna.

Primer izdelka:

Tri vrste toasta iz bele pšenične moke z dodatkom DIOStart soft kislega testa in AromaStück® predtesta:

1. Dodatek: DIOStart wheat soft pšenično kislo testo in AromaStück® predtesto iz pšenične durum moke Semolina
2. Dodatek: DIOStart wheat soft pšenično kislo testo in AromaStück® predtesto iz ržene moke
3. Dodatek: DIOStart wheat soft pšenično kislo testo, brez AromaStück® predtesta

 

 

DIOStart starter kulture,  za zanesljivo vodenje procesov in ponovljive rezultate.

Specifikacija o izdelku:

pdf logo

Bodite originalni s pomočjo tehnologije predtesta

Kruh je bil v naših  krajih vselej dobrina, ki je predstavljala blagostanje.

PREBERI VEČ >

PROFESIONALNI PEKARSKI PLADNJI

Pladnji so pomemben del opreme v vsaki pekarski in slaščičarski delavnici, prodajalni kruha in še posebej v vsaki industrijski pekarni...

PREBERI VEČ >

ČISTOČA JE POMEMBNA

ODLIČNA HIGIENA v celotnem procesu proizvodnje živil. 

Neustrezna higiena ne ogroža samo zdravja zaposlenih v proizvodnji in kupcev

PREBERI VEČ >