Sveža starter kultura na osnovi pšenične moke, za blago aromatične izdelke z nežno in mehko sredico.
Edinstvena kombinacija različnih sojev mlečnokislinskih bakterij, ustvarja mehko in elestično sredico tudi v primeru večjih doziranj predtesta.
Dobava: sveža kultura, pakirano.
Enota pakiranja: kvader, 0,5 kg.
100% organsko, vegansko, košer in brez GSO.
Možnost izdelave 'clean label' izdelkov, brez umetnih sestavin.
Primerna za pripravo kislega testa za izdelke, kjer je zaželjena mehka in elastična sredica: toast, štručke za sendviče, hamburgerje, pekarsko pecivo.
Zaradi zelo blage arome kislega testa, ki ga ustvarijo mikroorganizmi kulture DIOStart wheat soft, lahko v zaključni zames doziramo večje količine predtesta, kar ugodno vpliva na trajanje svežine izdelkov.
Učinki pšeničnega kislega s kulturo DIOStart wheat soft:
- blago aromatičen okus
- primerna za pripravo testa z dolgim procesom fermentacije
- okusno pekovsko pecivo
- novi, inovativni izdelki
- izdelki z mehko, elastično sredico ("soft")
- količina dodanega kislega testa se lahko poveča do 25% (na osnovi moke)
- odlično kombiniranje z drugimi metodami (AromaStück® predtesto)
- manjša poraba pripravljenih mešanic in izboljševalcev.
Napotki za pripravo kislega testa s starter kulturo DIOStart wheat soft:
- 100 delov pšenične moke
- 100 - 120 delov vode
- 0.25 do 1 del DIOStart wheat soft (glede na velikost šarže in izbrano napravo).
- Temperatura vodenja procesa: 30°C
- Čas trajanje fermentacije: 18 ur
Rok uporabe zrelega kislega testa: do 24 ur pri temperaturi +12°C.
Pri procesih s skupno maso predtesta manj kot 50 kg, priporočamo povečanje količine starterja DIOStart wheat soft na 2%.
POMEMBNO! Temperatura fermentacije naj bo ves čas konstantna.
Primer izdelka:
Tri vrste toasta iz bele pšenične moke z dodatkom DIOStart soft kislega testa in AromaStück® predtesta:
1. Dodatek: DIOStart wheat soft pšenično kislo testo in AromaStück® predtesto iz pšenične durum moke Semolina
2. Dodatek: DIOStart wheat soft pšenično kislo testo in AromaStück® predtesto iz ržene moke
3. Dodatek: DIOStart wheat soft pšenično kislo testo, brez AromaStück® predtesta
DIOStart starter kulture, za zanesljivo vodenje procesov in ponovljive rezultate.
Specifikacija o izdelku: