Ursic logo NOVI OBREZAN

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

 

Za manjše proizvodne kapacitete in t.i. obrtniški način dela, priporočamo kombinacijo stroja za valjanje in stroja za rezanje razvaljanega traku testa na enake kose, FT.

rolfixi1

Na voljo je več izvedb strojev za valjanje z različnimi dolžinami transporterjev ali t.i. miz...

  • z mehanskim ali elektronskim upravljanjem
  • v izvedbi z napravo za posipanje moke
  • pri avtomatskih izvedbah je možna vgrajena naprava za navijanje razvaljanega traku testa na poseben valj, s katerim testo enostavno prenesemo do naslednje delovne faze

 rollfix dodatki

 

Primer dela:

 FTmiza

  • Iz pripravljenega osnovnega testa in maščobe (margarina, maslo) s postopkom turiranja izdelujemo t.i. bloke testa po ustrezni recepturi za listnato ali kvašeno listnato testo.

  • Osnovno testo ali gotove bloke testa, po ustreznem postopku s pomočjo stroja za valjanje razvaljamo na debelino, potrebno za izdelavo določene vrste izdelkov iz listnatega, kvašenega listnatega, kvašenega ali krhkega testa.

  • Po zaključenem valjanju, trak testa ročno ali avtomatsko navijemo na valjar, s katerim ga prenesemo na stroj za rezanje testa.

  • Rezanje na stroju za rezanje poteka s pomočjo rezalnih valjev, nameščenih zaščitenem okvirju, kjer jih ob prehodu na nov izdelek tudi hitro in enostavno zamenjamo. Rezalni valji so na voljo v različnih oblikah in velikostih.

  • Izrezane kose testa v končne izdelke oblikujemo ročno. Stroj za rezanje v tem primeru služi kot priročna delovna miza.

 FTmiza1

V kombinaciji s strojem za rezanje , je na voljo namizni strojček za oblikovanje francoskih rogljičkov.

Stroj za ragljičke ob uporabi priročnega podstavka, zelo enostavno namestimo na stroj za rezanje. Izrezane kose testa (v primeru rogljičkov so to trikotniki), ročno vstavljamo v strojček za oblikovanje rogljičkov, oblikovane rogljičke pa nato zlagamo na pladenj.

Za udobno in efektivno delo s strojem za rezanjem, so v dodatno pomoč vgrajeni teleskopski nosilci za pladnje in opcijsko pedal, za vklop in izklop stroja.

Ko stroja ra rogljičke  ne potrebujemo več, ga skupaj s podstavkom shranimo na odlagalni polici v spodnjem delu stroja za rezanje. Rezalne valje shranjujemo v namenskih predalih, ki so vgrajeni v profilu stroja.

FTmiza2

pastry izdelki

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Več o strojih za valjanje: TUKAJ

Več o rezalnih mizah: TUKAJ

BODITE ORIGINALNI

Uporabo predtesta lahko primerjamo s podaljšanim zorenjem, kot ga ima veliko število žlahtnih jedi in pijač, npr. sir, šunka, vino, viski, pivo,…

PREBERI VEČ >

PROFESIONALNI PEKARSKI PLADNJI

Pladnji so pomemben del opreme v vsaki pekarski in slaščičarski delavnici, prodajalni kruha in še posebej v vsaki industrijski pekarni...

PREBERI VEČ >

ČISTOČA JE POMEMBNA

OPTIMALNA HIGIENA, od samega začetka do konca proizvodnje

Optimalna higiena je osnovni pogoj v vseh tehnoloških, pekovskih procesih. Smernice in predpisi so v zadnjih letih postali zelo strogi.

PREBERI VEČ >